200.000 ord, nye funktioner + julekalender

Udtaleordbog.dk er i dag opdateret med ca. 2000 nye ord + bøjningsformer. I alt runder ordbogen nu 200.000 ord. Samtidig er der tilføjet nogle nye funktioner.

Julekalender

Følg med i december. Igen i år vil der være en julekalender på udtaleordbog. Hved dag i december vil der være en ny lille historie om udtalen af et bestemt ord.

I år vil julekalenderens format trække på nogle af de funktioner der er udviklet i løbet af året, nemlig muligheden for at tilkendegive hvilken udtale man bruger + lydafspilning.

Julekalenderen kræver din deltagelse. Jo flere der deltager, des klogere bliver vi alle sammen, så sørg for at dele julekalenderen på de sociale medier.

Nye funktioner

  • Lydfiler
  • Forbedret feedbackformel

Nu kan man ikke blot få IPA-lydskriften af et ord, men også afspille de forskellige udtalevarianter. Det er endnu kun meget begrænset hvilke ord der har lydfiler tilknyttet, men hold øje med højtalerikonet 🔊.

Savner du at din egen udtale er repræsenteret, eller finder du fejl i ordbogen? Så er det blevet nemt at give feedback. Klik bare på feedback-feltet, så popper der en formel op.